Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan vanhojen olemassa olevien lainojen pois maksamista uudella lainalla. Lainojen yhdistäminen kannattaa monestakin syystä. Yksi tärkein syy on, että yhdistelylainan avulla pääsee eroon monen lainan aiheuttamista päällekkäisistä korko – ja kulumaksuista.

Aloita lainojen yhdistäminen valitsemalla alla olevasta taulukosta lainapalvelu, minkä kautta voit hakea uutta lainaa millä yhdistät lainasi yhteen selkeämpään kokonaisuuteen.

VarmaLaina.fi

Hyvin monenlaiset lainat on mahdollista yhdistää

Yhdistelylainan ottamista ei ole sidottu mihinkään tiettyyn lainatyyppiin, vaan hyvin monenlaisia lainoja on mahdollista yhdistää. Usein yhdistelylainaa haetaan vanhoille lainoille, mitkä on otettu esimerkiksi auton, veneen tai moottoripyörän ostoon. Lainaan on voitu ottaa myös asunnon remontoimiseen, huonekalujen hankintaan, laskujen maksuun tai vaikka isompiin juhliin.

Tyypillisesti otetut lainat ovat kulutusluottoja, mutta ne voivat yhtä hyvin olla muun muassa osamaksuja, luottokorttivelkaa, pikavippejä tai joustoluottoja. Yhdistelylainaa voi monesta lainapalvelusta hakea 500 eurosta aina jopa 60 000 euroon saakka ilman takaajia tai vakuuksia 1 – 20 vuoden takaisinmaksuajalla. Tällä tavoin voit yhdistää vanhoja lainojasi tarvitsemallasi lainasummalla ja saat henkilökohtaiset lainatarjoukset kätevästi sähköpostiisi, mistä pääset niitä tarkemmin vertailemaan. Tiesithän että lainojen yhdistäminen Vertaalainaa.fi palvelussa on maksutonta.

 

Lainojen yhdistäminen auttaa selkeyttämään taloudenhallintaa

Lainojen yhdistäminen auttaa selkeyttämään taloutta eri tavoin riippuen aina toki vanhojen lainojen lainasummista, korkokuluista sekä takaisinmaksuohjelmista.*

*Vertaa lainojen korkoja palvelumme lainalaskurilla.

Esimerkiksi, jos henkilöllä on luottokorttivelan lisäksi autolaina sekä kulutusluotto ja pikavippi, voi hän yhdistää nämä kaikki lainat yhteen kokonaisuuteen hakemalla vanhojen lainojen yhteen lasketulle summalle yhdistelylainaa. Yhdistämällä lainat henkilön ei tarvitse enää jatkossa maksaa lainaa monelle eri lainanmyöntäjälle, vaan hän maksaa lainaa yhteen pankkiin tai rahoitusyhtiöön. Lainat yhdistämällä henkilö pääsee eroon myös monen avoinna olevan lainan tilinhoitomaksuista, jonka seurauksena lainan kulut ja korkomaksut pienenevät.

 

Entä jos lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Se onnistuuko lainojen yhdistäminen riippuu aina monesta eri asiasta. Jos lainanhakijalla on pienet tulot ja yhdistettäviä lainoja on paljon, voi edessä olla tilanne jossa pankit eivät ole valmiita myöntämään yhdistelylainaa. Näissä tilanteissa kannattaa kääntyä ensin oman pankin puoleen ja keskustella asiasta heidän kanssaan. Löydät neuvoja velkojen järjestelyyn myös Kuluttajaliitto.fi -palvelusta.

 

Lainojen yhdistäminen voi ehkäistä velkaongelmia

Lainojen yhdistäminen on varsin järkevää, jos kyseessä on tilanne jossa on useita pikavippejä, kulutusluottoja, joustoluottoja tai muita osamaksuja.

Lainaa ei tarvitse olla kovinkaan paljon kun se saattaa muodostua ongelmaksi. Monesti ongelma ei kuitenkaan ole se että lainaa olisi liikaa, vaan varsin usein vika on siinä että lainoja on useita ja niitä kaikkia täytyisi lyhentää joka kuukausi.

Jos näiden useiden pienten lainojen tilalle ottaisi yhden edullisen yhdistelylainan, olisi takaisin maksaminen huomattavasti helpompaa, kun kuukausierän saisi paljon pienemmäksi.

Lisäksi tässä säästyisi rahaa sillä silloin tarvitsisi maksaa lainanhoitokulut ja muut menot vain yhdestä lainasta.

 

Tässä vielä tyypillinen esimerkki tilanteesta jossa useat pienet lainat voivat koitua ongelmaksi

Otetaan esimerkiksi seuraava tilanne jossa on seuraavat velat:

  • Luottokortti jossa luottoraja 1000 euroa, minimi lyhennys 100 €/kk.
  • Toinen luottokortti jossa luottoraja 2000 euroa, minimi lyhennys 200 €/kk.
  • Kulutusluotto 6000 euroa / 3 vuoden maksuajalla, lyhennys noin 230 €/kk.
  • Toinen kulutusluotto 3000 euroa / 3 vuoden maksuajalla, lyhennys noin 120 €/kk.

Ylläolevat lainat on tietysti esimerkkilainoja, monesti asiat voivat olla kuitenkin huomattavasti huonomminkin, useita pieniä lainoja voi olla huomattavasti enemmän.

Esimerkkilaskelmassa on siis vain kaksi luottokorttia ja kaksi pientä kulutusluottoa, silti lainojen kuukausierän suuruus on yhteensä 650 euroa kuukaudessa.

Tämä ei tietenkään ole mikään ylitsepääsemättömän suuri summa, mutta jos sen lisäksi on vielä vuokran maksaminen ja muu eläminen niin talous saattaa alkaa yskimään jossain vaiheessa.

Laskelman mukaan lainaa olisi kaikkiaan 12.000 euroa ja niitä lyhennettäisiin kuukausittain 650 euroa ja maksuaikaa olisi noin 3 vuotta.

Jos yhdistäisimme nämä lainat yhdeksi järkeväksi kokonaisuudeksi, voisimme ottaa yhden edullisen kulutusluoton jolla vanhat velat maksettaisiin pois, voisimme pidentää hieman lainan maksuaikaa ja näin saisimme kuukausierän huomattavasti pienemmäksi.

 

Miksi maksaisit paljon korkoja, jos voisit päästä halvemmallakin?

Jos sinulla on useita pieniä lainoja, kannattaa sinun hakea edullisempaa lainaa heti ja maksaa sillä pienet lainat pois.

Pyydä maksuton tarjous jo tänään ja katso kuinka paljon voisit säästää.

Miksi maksaisit korkoja ja kuluja monesta eri lainasta, varsinkin kun voisit päästä huomattavasti halvemmallakin?

 

Mistä saan helpoiten hieman suuremman, mutta edullisen lainan?

Kysymykseen että mistä saa halvimman lainan, on mahdotonta antaa vastausta joka olisi 100% oikea.

Halvin laina löytyy vain kilpailuttamalla eri lainapalveluita keskenään.

Jos haluat tehdä lainapalveluiden kilpailuttamisen helpoksi ja nopeaksi, voit antaa sen lainanvälityspalvelujen hoidettavaksi.

Jätä vain yksi hakemus esimerkiksi lainavälityspalveluun, he etsivät ja kilpailuttavat sinulle markkinoiden edullisimman lainan.

Lainanvälityspalvelu toimii siten, että heillä on yhteistyösopimukset 20 – 30 pankin ja rahoitusyhtiön kanssa ja kun hakija täyttää palvelussa yhden hakemuksen se kilpailutetaan heidän toimesta kaikkien yhteistyöpankkien kesken.

Parhaassa tapauksessa hakija saa vertailtavakseen useita kilpailukykyisiä lainatarjouksia, joiden joukosta hän saa valita mieleisen lainan. Ellei mikään lainatarjouksista miellytä, hakija saa hylätä kaikki tarjoukset ilman kuluja.

 

Lainojen yhdistäminen ja ikärajat

Olemme saaneet useita yhteydenottoja koskien lainojen yhdistämistä.

Useissa tapauksissa kysymys on ollut lainapalveluiden ikärajoista.

Pientä lainaa saa monestakin paikasta kun ikää on 18 vuotta, sitten kun on kyse suuremmista lainoista, niin ikäraja on lähes aina huomattavasti korkeampi.

Markkinoille on nyt viime aikoina onneksi tullut lisää uusia lainapalveluita, joista lainaa voi hakea myös 18 vuotiaat.

Blues.fi - Lainavertailupalvelu
VarmaLaina