Lainojen yhdistäminen – Yhdistä lainat ja säästä

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan vanhojen lainojen maksamista uudella yhdistelylainalla. Lainan määrä ei siis muutu, mutta sen kulut ja lainaehdot muuttuvat edullisimmiksi.

Lainojen yhdistäminen kannattaa monestakin syystä. Yksi tärkein syy on, että yhdistelylainan avulla pääsee eroon monen lainan aiheuttamista päällekkäisistä korko – ja kulumaksuista.

Aloita lainojen yhdistäminen tutustumalla tällä sivulla esiteltyihin palveluihin, jotka ovat erikoistuneet juuri lainojen yhdistämiseen ja uudelleen rahoittamiseen.

 

Alla esitetyt lainapalvelut auttavat sinua lainojen yhdistämisessä:


Hae lainaa tästä

Varmalaina on kotimainen lainojen yhdistämiseen ja lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu. Varmalainan kautta voi hakea yhdistelylainaa jopa 60.000 euroon asti. Yhdistelylainaa voi hakea netistä ilman vakuuksia ja takaajia, maksuajan ollessa 1 – 20 vuotta. Varmalainan ikäraja on vain 18 vuotta. Aloita omien lainojen uudelleen rahoitus pyytämällä lainatarjoukset Varmalainan palvelusta. Kun jätät lainojen kilpailuttamisen Varmalainalle, se tullaan kilpailuttamaan yli 30 eri pankin ja muun rahalaitoksen kesken. Jätä oma tarjouspyyntösi jo tänään. Lainapäätöksen saat heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen ja ensimmäiset lainatarjoukset saat jo muutaman minuutin kuluessa.

Pyydä lainatarjoukset


Hae lainaa tästä

Rahalaitos on TV:stä tuttu palvelu, jossa voi kilpailuttaa lainoja jopa 70.000 euroon asti. Rahalaitoksen ikäraja on 20 vuotta ja sieltä voi hakea lainaa lainojen yhdistämiseen 1 – 15 vuoden maksuajalla. Rahalaitos on yksi Suomen tunnetuimmista lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneista palveluista ja se on perustettu jo vuonna 2011. Rahalaitoksen kautta tavoittaa yhdellä hakemuksella noin 25 pankkia ja muuta luotonantajaa. Lainojen yhdistely Rahalaitoksen avustamana on varsin helppoa ja nopeaa. Sinun tarvitsee vain jättää oma lainahakemuksesi heille ja he kilpailuttavat sen puolestasi – täysin maksutta. Saatuasi lainatarjoukset voit tutustua niihin kaikessa rauhassa.

Pyydä lainatarjoukset


Hae lainaa tästä

VertaaLainaa.fi on lainojen vertailuun ja lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut täysin maksuton palvelu, josta voi hakea myös yhdistelylainaa aina 60.000 euroon asti. VertaaLainaa.fi palvelun ikäraja on 18 vuotta ja sieltä voi hakea lainaa 1 – 15 vuoden maksuajalla. VertaaLainaa.fi kilpailuttaa lanahakemukset lainanhakijoiden puolesta noin 25 pankin ja muun rahalaitoksen kesken. Kun haet yhdistelylainaa VertaaLainaa.fi palvelun kautta, et tarvitse lainalle mitään vakuuksia tai takaajia. Tutustu VertaaLainaa.fi palveluun pyytämällä heiltä maksuttomat lainatarjoukset. Saat lainapäätöksen heti lainahakemuksen jättämisen yhteydessä ja ensimmäiset lainatarjoukset saapuvat yleensä alle minuutissa.

Pyydä lainatarjoukset


 

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa nykyisten lainojen uudelleen rahoitusta uudella ja edullisemmalla lainalla. Lainojen yhdistely ei vähennä velkamäärää, vaan ainoastaan laskee sen kuluja ja tarjoaa sille paremmat laina-ehdot. Lainojen yhdistämisellä pyritään säästämään rahaa lainan kuluissa ja helpottamaan sen takaisinmaksua.

 

Missä voin yhdistää lainat?

Lainojen yhdistämiseen löytyy kymmeniä erilaisia palveluita, joista esittelemme mielestämme parhaat ja luotettavimmat vaihtoehdot. Monet lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneet palvelut tarjoavat myös apua lainojen yhdistämiseen. Esimerkiksi Vertaalainaa.fi on tunnettu lainavertailuun keskittynyt palvelu, joka lainavertailun lisäksi tarjoaa myös apua lainojen yhdistämiseen.

 

Mitä lainoja voi yhdistää?

Yhdistelylainan ottamista ei ole sidottu mihinkään tiettyyn lainatyyppiin, vaan kaikenlaisia lainoja voi yhdistää. Yleensä yhdistelylainaa haetaan vanhoille korkeakorkoisille lainoille, jotka on otettu esimerkiksi jonkin tuotteen tai palvelun ostamiseen.

Lainat joita yleensä yhdistellään ovat pikavippejä, joustoluottoja ja kulutusluottoja. Lainatyypin sijaan tulee kuitenkin keskittyä lainan kuluihin, korkoihin ja lainaehtoihin, eikä siihen mikä lainatyyppi on kyseessä.

 

Mitä hyötyä lainojen yhdistämisestä on?

Lainojen yhdistäminen auttaa selkeyttämään taloutta eri tavoin, riippuen aina toki vanhojen lainojen lainasummista, korkokuluista sekä takaisinmaksuohjelmista.*

*Vertaa lainojen korkoja palvelumme lainalaskurilla.

Esimerkiksi, jos sinulla on luottokorttivelan lisäksi autolaina, kulutusluotto ja pikavippi, voit yhdistää nämä kaikki lainat yhteen kokonaisuuteen hakemalla vanhojen lainojen yhteen lasketulle summalle yhdistelylainaa. Yhdistämällä lainat sinun ei tarvitse enää jatkossa maksaa lainaa monelle eri lainanmyöntäjälle, vaan ainoastaan yhteen pankkiin tai rahoitusyhtiöön. Yhdistämällä lainat pääset eroon myös monen avoinna olevan lainan tilinhoitomaksuista, jonka seurauksena lainan kulut ja korkomaksut pienenevät.

 

Entä jos lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Se onnistuuko lainojen yhdistäminen riippuu aina monesta eri asiasta. Jos lainanhakijalla on pienet tulot ja yhdistettäviä lainoja on paljon, voi edessä olla tilanne jossa pankit eivät ole valmiita myöntämään yhdistelylainaa. Näissä tilanteissa kannattaa kääntyä ensin oman pankin puoleen ja keskustella asiasta heidän kanssaan. Löydät neuvoja velkojen järjestelyyn myös Kuluttajaliitto.fi -palvelusta.

 

Lainojen yhdistäminen voi ehkäistä velkaongelmia

Lainojen yhdistäminen on varsin järkevää, jos kyseessä on tilanne jossa on useita pikavippejä, kulutusluottoja, joustoluottoja tai muita osamaksuja.

Lainaa ei tarvitse olla kovinkaan paljon kun se saattaa muodostua ongelmaksi. Monesti ongelma ei kuitenkaan ole se että lainaa olisi liikaa, vaan varsin usein vika on siinä että lainoja on useita ja niitä kaikkia täytyisi lyhentää joka kuukausi.

Jos näiden useiden pienten lainojen tilalle ottaisi yhden edullisen yhdistelylainan, olisi takaisin maksaminen huomattavasti helpompaa, kun kuukausierän saisi paljon pienemmäksi. Lisäksi tässä säästyisi rahaa, sillä silloin tarvitsisi maksaa lainanhoitokulut ja muut menot vain yhdestä lainasta.

 

Tässä vielä tyypillinen esimerkki tilanteesta, jossa useat pienet lainat voivat koitua ongelmaksi

Otetaan esimerkiksi seuraava tilanne, jossa on seuraavat velat:

  • Luottokortti jossa luottoraja 1000 euroa, minimi lyhennys 100 €/kk.
  • Toinen luottokortti jossa luottoraja 2000 euroa, minimi lyhennys 200 €/kk.
  • Kulutusluotto 6000 euroa / 3 vuoden maksuajalla, lyhennys noin 230 €/kk.
  • Toinen kulutusluotto 3000 euroa / 3 vuoden maksuajalla, lyhennys noin 120 €/kk.

Ylläolevat lainat on tietysti esimerkkilainoja, mutta monesti asiat voivat olla kuitenkin huomattavasti huonomminkin ja useita pieniä lainoja voi olla huomattavasti enemmän.

Esimerkkilaskelmassa on siis vain kaksi luottokorttia ja kaksi pientä kulutusluottoa, silti lainojen kuukausierän suuruus on yhteensä 650 euroa kuukaudessa.

Tämä ei tietenkään ole mikään ylitsepääsemättömän suuri summa, mutta jos sen lisäksi on vielä vuokran maksaminen ja muu eläminen niin talous saattaa alkaa yskimään jossain vaiheessa.

Laskelman mukaan lainaa olisi kaikkiaan 12.000 euroa ja niitä lyhennettäisiin kuukausittain 650 euroa ja maksuaikaa olisi noin 3 vuotta.

Jos yhdistäisimme nämä lainat yhdeksi järkeväksi kokonaisuudeksi, voisimme ottaa yhden edullisen kulutusluoton jolla vanhat velat maksettaisiin pois, voisimme pidentää hieman lainan maksuaikaa ja näin saisimme kuukausierän huomattavasti pienemmäksi.

 

Miten löydän halvimman yhdistelylainan?

Halvin yhdistelylaina löytyy vain kilpailuttamalla laina useassa eri palvelussa. Esittelemme tällä sivulla Suomen tunnetuimpia ja suosituimpia lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneita palveluita, joiden avulla teet lainojen kilpailuttamisesta helppoa ja nopeaa.

 

Lainojen yhdistäminen ja ikärajat

Lainojen yhdistämisen ikäraja on 18 vuotta. Osalla palveluista ikäraja on 20 vuotta, mutta palvelut kuten Varmalaina ja Omalaina auttavat lainojen yhdistämisessä kaikkia täysi-ikäisiä Suomen kansalaisia.

Blues.fi - Lainavertailupalvelu
VarmaLaina