Kilpailuta laina

Lainan kilpailuttaminen kannattaa tehdä aina, oli kyse sitten pienestä tai suuresta lainasta. Kilpailuttamalla lainan pystyy tarkemmin vertailemaan, mikä lainatarjouksista on edullisin ja lainaehdoiltaan joustavin.

Kilpailuta laina pyytämällä lainatarjoukset valitsemistasi lainapalveluista.

Kilpailuta laina valitsemiesi lainapalveluiden välillä tai ota avuksesi lainankilpailutuspalvelu

Lainan kilpailuttaminen onnistuu valitsemalla yllä olevasta listauksesta pankit tai rahoitusyhtiöt, joista haluaa saada lainatarjoukset. Sopivia lainantarjoajia valitessa on hyvä tarkistaa, tarjoaako kyseinen lainantarjoaja lainaa tarvitsemasi määrän sekä täytätkö luottolaitoksen lainanhakuvaatimukset. Nämä asiat tarkistamalla säästyt tekemästä turhaa työtä, koska jos hakuvaatimukset tai muut ehdot ei täyty, et todennäköisesti saa kyseiseltä pankilta tai rahoitusyhtiöltä lainatarjousta tai jos saat se on hieman erilainen, mitä alun perin hait.

Lainan kilpailuttaminen onnistuu myös kätevästi käyttämällä maksutonta lainankilpailutuspalvelua. Näiden palveluiden tarkoitus on kilpailuttaa lainanhakijan jättämä lainahakemus mahdollisimman monen eri pankin tai rahoitusyhtiön välillä. Kyseiset palvelut tekevät yhteistyötä tahojen kanssa, joka mahdollistaa lainan kilpailuttamisen hetkessä jopa 25 lainantarjoajan kesken. Lainan kilpailutus tapahtuu siten, että lainanhakija täyttää yhden lainahakemuksen, joka lainankilpailutuspalvelun toimesta välitetään eteenpäin yli 25 pankille sekä rahoitusyhtiölle.

Lainan kilpailuttaminen lainojen vertailu – ja kilpailutuspalvelussa on maksutonta eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido hakijaa mihinkään sopimukseen. Vasta lainatarjouksen hyväksymisen sekä lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lainansaaja on velvollinen maksamaan lainan takaisin sopimuksen mukaisesti.

Käyttämällä lainan kilpailuttamisessa sekä lainavertailussa apuna lainanvälityspalveluita pystyy lainanhakija säästämään omaa aikaansa, kun kilpailuttamista varten tarvitsee täyttää vain yksi hakemus. Kilpailuttamisen kautta hakija löytää pystyy myös paremmin hahmottamaan, mistä löytyy hänelle sopivin edullisin laina.

Kilpailuttaminen kannattaa tehdä kaikentyyppisille lainoille. Tällaisia ovat esimerkiksi kulutusluotot, joustoluotot sekä pankkilainat.