Lainavertailu

Lainojen korot ja kulut vaihtelevat lainatuotteittain ja kuluttajan on vaikea pysyä perillä, mikä lainakorko on milloinkin alhaisin. Paras ja varmin tapa on lainojen vertailu säännöllisesti, jotta lainasta ei tarvitse maksaa enempää kuin mitä on tarpeen. Lainavertailu kannattaa aloittaa pyytämällä useampi lainatarjous vertailtavaksi. Tämä kannattaa tehdä uudelle lainalle sekä vanhoille lainoille aina tarpeen tullen. Lainatarjousten pyytäminen ei maksa hakijalle mitään eikä velvoita mihinkään sopimukseen sellaisenaan.

Valitse alla olevasta taulukosta lainapalvelut, joista haluat pyytää maksuttomat lainatarjoukset vertailtavaksesi.

Lainojen vertailu paljastaa lainantarjoajien väliset erot

Ennen lainan ottamista kannattaa ottaa vertailtavakseen useampi lainatarjous.

Pelkkien esimerkiksilaskelmien vertailu ei kerro koko totuutta lainan edullisuudesta. Lainan korkoon ja muihin lainaehtoihin vaikuttaa aina hakijan henkilökohtaiset tiedot sekä haettava lainasumma, joten varmin tapa löytää itselleen edullisin laina, on pyytää yksilöllisesti räätälöidyt lainatarjouksen tarkempaan vertailuun.

Lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon sekä lainan muihin ehtoihin. Vuosikorko pitää sisällään lainan kaikki kulut yhteensä, joten todellinen vuosikorko on hyvä vertailukohde halvimman lainan löytämiseen. Muita lainatarjouksissa tarkasteltavia kohtia ovat ehdot, miten laina tulee maksaa takaisin ja onko lainaan mahdollista saada myöhemmin esimerkiksi maksu- tai lyhennysvapaata kuukautta. Kaikki nämä asiat lainavertailussa vaikuttavat siihen, minkä lainan lainanhakija lopulta valitsee.

 

Lainatarjouksessa kerrotaan tärkeimmät tiedot lainasta

Lainavertailu aloitetaan pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset katsottavaksi.

Hakija voi joko valita useamman lainapalvelun ja lähettää jokaiseen palveluun erillisen lainahakemuksen. Toinen tapa, joka säästää huomattavasti aikaa, on täyttää lainanvälityspalvelun lainahakemus. Lainojen vertailuun – ja kilpailuttamiseen erikoistuneet palvelut välittävät hakijan jättämän lainahakemuksen useiden kymmenien pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä. Parhaassa tapauksessa lainanhakija saa vertailtavakseen useita varteen otettavia lainatarjouksia. Tällä tavoin lainan kilpailuttaminen ja lainatarjousten vastaanottaminen käy nopeasti. Usein lainanhakija saa lainatarjoukset vertailtavakseen muutaman minuutin kuluttua lainahakemuksen lähettämisestä.