Paranna lainansaantimahdollisuuksiasi

Kilpailuta lainasi mahdollisimman monella lainantarjoajalla

Listasimme alle suosituimmat lainapalvelut, joiden avulla voit nopeasti kilpailuttaa lainasi useilla kymmenillä lainantarjoajilla.

Kaikki alla olevat palvelut ovat täysin ilmaisia ja tarjoukset voi pyytää sitoutumatta mihinkään.


Näin saat paremman mahdollisuuden myönteiseen lainapäätökseen

Kun lähdetään hakemaan lainaa heti, se tehdään usein kovalla kiireellä. Kiireessä jätetyn lainahakemuksen lainapäätös voikin olla yllättävän usein kielteinen.

Syy tähän on monesti siinä, että kun lainahakemus on täytetty kovassa kiireessä, on siihen jäänyt virheitä tai puuttuvia tietoja.

Toki tähän vaikuttaa myös haettavan lainan määrä, mitä suurempaa lainaa hakee, sitä tarkemmin lainahakemuskin tulee täyttää. On myös muitakin tärkeitä asioita kuin huolellisesti täytetty lainahakemus, jotka vaikuttavat lopulliseen lainapäätökseen. Myös eri lainapalveluissa on omat keinonsa, joita hyödyntämällä voi parantaa lainansaanti mahdollisuuksiaan. Käydään tässä lyhyesti läpi tärkeimmät asiat, joiden avulla saat paremman lainansaanti mahdollisuuden sekä todennäköisesti myös pienemmän koron lainallesi.

 

1. Huolellisuus

Täytä lainahakemus huolellisesti ja tarkista että olet vastannut kaikkiin kysymyksiin, joita lainahakemuksissa on.

Muista tarkistaa antamasi tiedot ennen hakemuksen lähettämistä.

  • Osa lainapalveluista hylkää automaattisesti kaikki hakemukset, joissa ei ole kaikkia vaadittuja tietoja.
  • Suurempien lainojen kohdalla, lainapalvelusta voidaan ottaa yhteyttä ja kysyä puutuvia tietoja.

 

2. Hae lainaa yhdessä esimerkiksi puolisosi kanssa

Tämä ei ole mahdollista kaikissa lainapalveluissa, mutta ainakin Bank Norwegian, Rahalaitos, ja Omalaina.fi mahdollistavat sen, että lainaa voi hakea yhdessä yhteisvastuullisen hakijan kanssa.

Yhteisvastuullinen hakija tarkoittaa toista lainanhakijaa, joka on samalla tavalla vastuussa lainan takaisin maksamisesta, kuin päähakijakin.

Tällä on todella suuri vaikutus positiivisen lainapäätöksen saamiseen, sekä tarjottavan lainan todelliseen vuosikorkoon.

Jos sinulla on mahdollisuus hakea lainaa yhdessä esimerkiksi puolisosi kanssa, voisin suositella Fixura vertaislainapalvelua, siellä voitte myös itse vaikuttaa suoraan hakemanne lainan korkoon.

 

3. Jos mahdollista, lisää lainallesi henkilötakaaja

Tämä on toinen merkittävä asia joka vaikuttaa positiivisesti lainapäätökseen ja lainan korkoon.

Kun lainalla on henkilötakaaja, on lainan luottotappioriski silloin paljon pienempi.

Esimerkiksi Fixura mahdollistaa sen, että lisäät lainaasi henkilötakaajan.

Henkilötakaajan käyttäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että takaaja sitoutuu maksamaan lainan takaisin, ellet sinä itse siihen kykene.

 

4. Jos mahdollista niin perustele lainatarpeesi selvästi

Joidenkin lainapalveluiden lainahakemuksissa on oma kohtansa sille, että lainanhakija voi kertoa siitä, mihin tarkoitukseen lainaa haetaan.

Ainakin kaikissa vertaislainapalveluissa kuten Fixura ja Fellow Finance, lainanhakija voi kertoa lainan käyttötarpeesta.

Vertaislainoissa lainan käyttötarkoituksen kertominen on erittäin tärkeää, sillä lainan myöntää pankkien sijaan aivan tavalliset ihmiset.

 

5. Pidä taloutesi ”järjestyksessä”

Lähes kaikissa lainahakemuksissa kysytään, kuinka paljon lainanhakijalla on lainaa ennestään.

Lainahakemuksissa pyydetään erittelemään kaikki olemassa olevat lainat ja niiden kuukausittaiset maksut.

Jos sinulla on useita erikokoisia pikavippejä, kulutusluottoja ja joustoluottoja, näyttää se paperilla aika lailla ”sotkuiselta” talouden pidolta.

Yhdistämällä pienet ja kalliit lainasi yhdeksi järkeväksi kokonaisuudeksi, voisit lainahakemuksen täyttämisen yhteydessä kertoa vain yhdestä olemassa olevasta kulutusluotosta.

Vanhat lainasi voit yhdistää helposti ja nopeasti esimerkiksi seuraavissa lainapalveluissa: Varmalaina, Vertaalainaa, Freedom Rahoitus, Rahalaitos ja Etua.fi

 

6. Hanki paremmat tulot

Jokaisen ihmisen omat tulot määrittävät lopulta sen, kuinka paljon lainaa voi olla.

Lainaa ei ikinä saa olla oman maksukyvyn yli.

Jos tarvitset välttämättä lainaa heti, mutta tulosi ovat siihen liian pienet, voit yrittää hankia parempi palkkaista työtä tai vaikka ilta- tai viikonlopputyötä.

Blues.fi - Lainavertailupalvelu
VarmaLaina