Pankit Suomessa – opas kuluttajalle

Pankit ovat olennainen osa talouttamme, ja niiden palveluita tarvitaan usein niin arjessa kuin suurissakin rahoituspäätöksissä. Suomessa on lukuisia pankkeja, ja jokaisella pankilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Tällä sivulla käymme läpi tärkeitä asioita, joita kannattaa ottaa huomioon pankkia valitessa.

 

Suomalaiset pankit – suurimmat toimijat

Suomessa toimii muutamia suuria pankkeja, joilla on laajat palveluverkostot ympäri maan. Näistä pankeista suurimpia ovat Nordea, OP, Danske Bank ja Handelsbanken. Kaikki nämä pankit tarjoavat niin henkilöasiakkaille kuin yrityksillekin monipuolisia pankkipalveluita.

Nordea on yksi Pohjoismaiden suurimmista pankeista, ja sillä on Suomessa laaja palveluverkosto. Nordea tarjoaa asiakkailleen muun muassa päivittäispalveluita, säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä palveluita sekä lainoja.

OP on Suomen suurin finanssiryhmä, johon kuuluu yli 150 paikallisosuuspankkia sekä keskusyhteisö OP Osuuskunta. OP tarjoaa monipuolisia pankkipalveluita niin henkilöasiakkaille kuin yrityksillekin.

Danske Bankilla on Suomessa laaja asiakaskunta, ja se tarjoaa palveluita niin henkilöasiakkaille kuin yrityksillekin. Danske Bankin palveluihin kuuluvat muun muassa tilit, kortit, lainat, säästäminen ja sijoittaminen.

Handelsbanken on Ruotsin suurin pankki, ja sillä on myös toimintaa Suomessa. Handelsbankenin palveluvalikoimaan kuuluvat muun muassa tilit, kortit, säästäminen ja sijoittaminen sekä yritysrahoitus.

Pankit

Ulkomaalaiset pankit Suomessa

Suomen markkinoilla toimii myös useita ulkomaisia pankkeja, jotka tarjoavat asiakkailleen monipuolisia palveluita. Näistä pankeista suurimpia ovat muun muassa Bank Norwegian, Bigbank ja Komplett Bank.

Bigbank on virolainen pankki, joka tarjoaa monipuolisia pankkipalveluita. Bigbankin palveluvalikoimaan kuuluvat muun muassa tilit, kortit, lainat ja säästäminen.

Bank Norwegian on norjalainen pankki, joka on laajentanut toimintaansa myös Suomeen. Bank Norwegian tarjoaa asiakkailleen monipuolisia pankkipalveluita, kuten lainoja, säästötilejä, luottokortteja ja matkavakuutuksia. Pankki on erityisesti tunnettu kulutusluotoistaan, jotka ovat kilpailukykyisiä muihin pankkeihin verrattuna.

Bank Norwegianin kulutusluotoissa korko alkaa 4,99% ja lainaa voi saada jopa 60 000 euroon asti. Laina-aika on joustava, sillä asiakas voi valita lainalleen 1-15 vuoden maksuajan. Lainan voi myös maksaa takaisin milloin tahansa ilman lisäkuluja.

Bank Norwegianin luottokortti on myös suosittu, sillä kortin avulla voi kerätä CashPoints-pisteitä, joita voi käyttää lentoihin ja hotelleihin ympäri maailman. Luottokortilla tehdyt ostokset ovat myös matkavakuutuksen piirissä.

Bank Norwegian on hyvä vaihtoehto, mikäli tarvitset kulutusluottoa tai haluat kerätä pisteitä matkustamista varten. Pankkia kannattaa harkita myös säästötilin ja luottokortin osalta, jos etsit kilpailukykyisiä vaihtoehtoja. Vertaile pankkien tarjontaa tarkasti, sillä jokaisen asiakkaan tarpeet ovat erilaiset. Vertailun avuksi kannattaa käyttää esimerkiksi Vertaalainaa.fi -palvelua, joka helpottaa pankkien vertailua ja auttaa löytämään parhaan vaihtoehdon juuri sinulle.

 

Vertaileminen on hyvä tapa löytää itselle sopivin pankki

Vertaamalla eri pankkien palveluita ja kuluja voi säästää huomattavia summia. Tämän vuoksi suosittelemme käyttämään vertailupalveluja, kuten Vertaalainaa.fi.

Vertaalainaa.fi tarjoaa kattavan valikoiman eri pankkien lainoja ja muita rahoitustuotteita. Palvelu on maksuton ja helppo käyttää. Vertailun avulla löydät nopeasti ja vaivattomasti sinulle sopivan pankin.

Kun käytät vertailupalvelua, kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti lainojen kuluihin ja ehtoihin. Vertaalainaa.fi:ssä voit vertailla eri pankkien korkoja, kuukausimaksuja ja muita kuluja.

On myös hyvä tarkistaa, millaisia etuja ja bonuksia eri pankit tarjoavat. Monet pankit tarjoavat esimerkiksi alennuksia palvelumaksuista tai muita etuja tietyille asiakasryhmille.

Muista kuitenkin, että vertailupalvelu on vain yksi apuväline pankkien vertailuun. Kannattaa myös tutustua pankkien omiin verkkosivuihin ja ottaa tarvittaessa yhteyttä pankin asiakaspalveluun.

Voidaankin todeta, että Suomessa on useita erilaisia pankkeja, joista jokainen tarjoaa omia palveluitaan ja etujaan. Vertailemalla eri pankkien tarjontaa ja kuluja löydät helpommin itsellesi sopivan vaihtoehdon. Vertaalainaa.fi on yksi hyvä apuväline pankkien vertailuun, mutta muista myös tutustua pankkien omiin verkkosivuihin ja palveluihin.

Blues.fi - Lainavertailupalvelu
VarmaLaina