Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on laina, joka maksetaan myönteisen lainapäätöksen jälkeen lainansaajan tilille heti kertaluontoisesti. Kulutusluotto voidaan myöntää ilman takaajia tai vakuuksia. Palvelussamme kerromme miten kulutusluotto haetaan ja mihin tarkoitukseen kulutusluoton voi käyttää?

Alla olevasta taulukosta löydät netin parhaita vakuudettomia kulutusluottoja.

VarmaLaina.fi

Kulutusluotto sopii monenlaiseen käyttötarpeeseen

Kulutusluotto haetaan tyypillisesti kulutustarkoitukseen. Tällä tarkoitetaan, että laina käytetään esimerkiksi auton, veneen tai moottoripyörän ostoon. Kulutusluoton voi käyttää myös muun muassa asunnon remontoimiseen, huonekalujen hankintaan tai vaikka kesähäiden järjestämiseen.

Kulutusluottoa varten hakija ei tarvitse vakuuksia tai henkilötakausta, joten lainan voi hakea yksin. Tämä lainajärjestely on monelle selkeä ja hyvä vaihtoehto, koska lainanhakijan lähipiiristä ei välttämättä löydy sopivaa takaajaa tai henkilö ei halua ottaa lainalleen takausta.

Kulutusluotto pääpiirteittäin:

 • Lainasummat alkaen 100 euroa aina 60 000 euroon saakka
 • Lainaa varten hakija ei tarvitse vakuuksia tai takausta
 • Lainan takaisinmaksuaika riippuu haetusta lainasummasta ja on väliltä 1 – 20 vuotta
 • Myönnetyn lainan lainansaaja saa käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla mihin haluaa
 • Kulutusluoton korko alkaen 4,19 %

Suosituksena on, että tarvittava laina kannattaa aina kilpailuttaa mahdollisimman monen pankin ja rahalaitoksen välillä. Lainan kilpailuttaminen auttaa hahmottamaan paremmin, mistä löytyy hakijalle halvin laina. Halvimman kulutusluoton löytää vertailemalla lainoja todellisen vuosikoron ja muiden lainaehtojen perusteella. Lainavertailu kannattaa aloittaa ottamalla avuksi lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu. Kyseisiä lainanvälityspalveluita ovat Fiksulaina sekä Varmalaina. Molemmat palvelut löydät taulukosta.

Käyttämällä kyseisiä palveluita lainahakijan ei tarvitse täyttää moneen paikkaan lainahakemusta, vaan lainan kilpailuttaminen tapahtuu palvelussa täyttämällä yksi hakemus. Palvelu välittää hakijan jättämän lainahakemuksen noin 25 pankille ja rahoitusyhtiölle kilpailutettavaksi, jotka omien lainahakukriteereiden perusteella jättää lainatarjouksensa hakijan vertailtavaksi. Lainanhakemuksen täyttäminen tai lainatarjousten vastaanottaminen kyseisiä palveluita käyttämällä ei maksa mitään eikä sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen. Kun olet vastaanottanut lainatarjoukset, voit vertailla niitä ja hyväksyä niistä sen mikä tuntuu parhaalta. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen saat lainaa heti tilillesi.

 

Kulutusluotto ilman takaajia tai vakuuksia

Kulutusluotto on vakuudeton laina, jota varten hakija ei tarvitse henkilötakausta tai muita vakuuksia. Kulutusluoton myöntämisen ehtona ei useinkaan ole vakuuksien saaminen, vaan lainan myöntämisen perusteena arvioidaan aina hakijan omia tuloja suhteessa lainasummaan ja maksuaikaan.

Lainaa varten hakija saa halutessaan ottaa toisen yhteisvastuullisen lainanhakijan. Kun laina haetaan yhdessä toisen henkilön kanssa pienenee lainanmyöntäjän luottotappioriski, joten he voivat tarjota lainaa alhaisemman lainakorolla ja paremmilla lainaehdoilla. Tällöin kuitenkin molempien hakijoiden maksukyky tulee olla hyvä.

 

Kulutusluoton hakuvaatimukset

Hakijan tulee olla vähintään 18 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on Suomen kansalaisuus tai hän on asunut Suomessa vakituisesti vähintään kolme vuotta. Hakijalla tulee olla riittävä maksukyky sekä säännölliset tulot. Tulot voivat tulla joko eläkkeestä tai palkkatyöstä. Jossain tapauksissa myös työtön voi saada kulutusluottoa, mutta usein vähimmäisvaatimuksena on toinen rinnakkaishakija, jolla on parempi maksukyky ja säännölliset tulot.

Suomen kansalaisuudesta lisää tietoa Maahanmuuttoviraston sivuilta

 

Kulutusluoton korko ja kulut

Kulutusluoton korko määräytyy haetun lainasumman sekä luotontarjoajan tekemän luottoarvion mukaan. Lainan korkoon vaikuttaa hakijan maksukyky sekä lainasumman määrä ja maksuaika. Mitä paremmaksi lainantarjoaja hakijan maksukyvyn arvioi, sen alhaisemmalla korolla pankki tai rahoitusyhtiö voi kulutusluottoa tarjota.

Alhaisimmillaan kulutusluoton korko voi olla 4,19 %. Koron lisäksi pankit sekä rahoitusyhtiöt voivat periä lainasta muita kuluja ( avausmaksu, nostopalkkio, tilinhoitomaksu yms.) korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Lainalaskurin avulla lainanhakijan on selkeämpi hahmottaa, miten lainasumma ja maksuaika vaikuttaa mahdollisesti hänelle tarjottavaan lainaan. Laskurin antama arvioi on kuitenkin aina suuntaa-antava, joten saadakseen tarkan arvioin lainansa kuluista hänen tulee pyytää maksuttomalla lainahakemuksella lainatarjous.

Lue myös:

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kuluttajansuojalain 7 luvun väliaikaisesta muuttamisesta

Kulutusluotto nopeasti ilman vakuuksia tai takaajia

Haluatko aidosti edullisen kulutusluoton?

Esittelen tällä sivulla laajan valikoiman kulutusluotoista, sekä kerromme tarkemmin minkälainen lainatuote kulutusluotto on.

Kaikki lainapalvelut joita tällä sivulla esittelemme, myöntävät kulutusluottoa ilman vakuuksia tai takaajia.

Kuka voi hakea kulutusluoton?

Kulutusluotto voidaan myöntää täysi-ikäisille Suomen kansalaisille, joilla on puhtaat luottotiedot.

Jokainen lainapalvelu kuitenkin määrittelee muut vaatimuksensa lainanhakijalle, kuten ikäraja ym…

Miten kulutusluotto maksetaan takaisin?

Kulutusluotto on kertaluontoinen laina, jota maksetaan takaisin kuukausittain.

Joidenkin lainapalveluiden kanssa voi myös sopia takaisinmaksun yhtenä kertamaksuna laina-ajan päätyttyä.

Saat tarkat tiedot lainan takaisinmaksusta lainatarjouksen yhteydessä.

Kuinka paljon voin saada kulutusluottoa?

Esittelemme tällä sivulla lainapalvelut, joiden kautta voit hakea kulutusluottoa 500 – 70.000 euroa.

Myönnettävät lainasummat vaihtelevat hieman lainapalveluiden tarjonnan mukaan.

Kuinka pitkä maksuaika kulutusluotossa on?

Maksuaika vaihtelee paljon haetun lainasumman mukaan.

Esittelemme tällä sivulla lainapalvelut jotka myöntävät kulutusluottoa 1 – 15 vuoden maksuajoilla.

Voiko sovittua laina-aikaa muuttaa jälkeenpäin?

Kyllä voi. Nostetun kulutusluoton voi maksaa takaisin myös nopeammin.

Myös laina-ajan pidentäminen on monesti mahdollista, mutta sitä täytyy kysyä siitä lainapalvelusta, josta laina on otettu.

Olen työtön, voinko silti saada lainaa?

Kyllä voit. Osa pienempiä kulutusluottoja myöntävistä lainapalveluista eivät vaadi asiakkaaltaan säännöllisiä palkkatuloja.

Suurempien lainojen kohdalla yleensä vaaditaan säännöllisiä palkkatuloja.

Mihin voin käyttää hakemani kulutusluoton?

Se mihin käytät nostamasi lainan, on täysin sinun asiasi.

Yleensä kulutusluotto haetaan suurempien hankintojen rahoittamiseen.

Yleisiä käyttökohteita ovat: Remontti, auton hankinta, häät, lomamatka yms.

Suuremman kulutusluoton voi käyttää myös olemassa olevien lainojen yhdistämiseen.

Kulutusluottoa haetaan moneen tarpeeseen

Voidaan sanoa että lähes jokainen meistä joutuu elämänsä aikana tilanteeseen, jossa tarvitaan lainaa heti käyttöön.

Näitä ikäviä ja yllättäviä tilanteita sattuu vuosittain tuhansille Suomalaisille, joten myös lainan tarpeet vaihtelevat paljon.

Suurin osa netin kautta haetuista kulutusluotoista käytetään ennalta suunniteltuihin hankintoihin, kuten remontointiin, matkustamiseen tai auton vaihtamiseen.

Osa lainan tarpeista on kuitenkin niin yllättäviä, että niitä ei olla osattu ennalta ajatella. Tällaiset tilanteet voivat olla mm. puolison sairastuminen, työttömyys tai yllättävät laskut tai muut menoerät. Näiden yllättävien lainan tarpeiden kohdalla on ensiarvoisen tärkeää saada lainaa heti käyttöön.

Tilanteesta riippumatta lainaa tulee aina ottaa maltillisesti ja harkitusti.

Pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät hakijalle aina omien lainakriteereittensä mukaisen riskianalyysin, mutta jokaisella lainanhakijalle on kuitenkin lopullinen vastuu lainan ottamisesta. Maksuton palvelumme auttaa juuri sinua, olipa sinun tarpeesi sitten suunniteltu tai suunnittelematon.

Lue lisää kulutusluotoista Kilpailu- ja kuluttajaviraston artikkelista.

 

Kulutusluoton hakeminen

Vakuudetonta kulutusluottoa voi hakea nykyään varsin kätevästi netin välityksellä. Toki kulutusluottoa voi hakea perinteisen pankin tiskiltäkin, mutta silloin lainaan vaaditaan yleensä vakuuksia tai takaajia. Netissä toimii yli 80 lainapalvelua joista lainaa voi hakea, joten on sanomattakin selvää että lainaa voi hakea varsin monenlaisilla lainaehdoilla.

Palvelumme Hae lainaa -sivulta löytyy maksuton lainahakemus, joka on avoinna vuorokauden jokaisena tuntina. Kun hakija on täyttänyt yhden selkeän hakemuksen huolellisesti välitetään lainahakemus asiakkaan puolesta yli 30 pankille ja rahoituslaitokselle kilpailutettavaksi. Lainan kilpailuttaminen monen eri lainantarjoajan välillä antaa hakijalle kattavat vaihtoehdot mistä löytyy hakijan tarpeisiin sopivin ja halvin laina. Lainaa voi hakea 100 – 60.000 euroa, 1 – 20 vuoden takaisinmaksuajalla.

 

Kulutusluoton korko

Kulutusluotossa lainan korko määräytyy yleensä lainanmyöntäjän tekemän riskianalyysin mukaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mitä suurempi riski on mahdolliselle luottotappiolle, sitä suurempi on myös lainan todellinen vuosikorko.

Katso tästä luottotappion tarkempi määritelmä: Luottotappio, Wikipedia

Asiakaskohtainen koron määrittäminen tarkoittaa siis sitä, että jokainen voi saada saman lainan samalla maksuajalla, mutta eri korolla. Osa lainapalveluista tarjoaa niin sanottua kiinteää korkoa, jolloin lainan korko on kaikille asiakkaille sama. Suomeen astui voimaan syksyllä 2019 vakuudettomia lainoja koskeva korkokattolaki. Tämä uusi laki edellyttää ettei lainan nimellinen vuosikorko saa olla korkeampi kuin 20% ja lainan muut kulut saavat olla vuodessa max. 150 euroa.

Vakuudettomien lainojen korkokattolaki on tuonut lainamarkkinoille tervetullutta läpinäkyvyyttä ja selkeyttä.

 

Kulutusluoton kulut

Kulutusluottoa hakiessa ei kannata keskittyä ainoastaan lainan nimelliskorkoon, vaan myös muihin lainaan liittyviin kuluihin. Yleisesti kulutusluottoon tulee nimelliskoron lisäksi avaus- ja palvelumaksu, sekä kuukausittainen tilinhoitomaksu. Tämän vuoksi kulutusluottoa hakiessa tuleekin kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon, sillä siihen on laskettu mukaan kaikki lainaan kohdistuvat kulut.

Mitä pienempi todellinen vuosikorko on, sitä halvemmasta lainasta on kyse.

Palvelumme kilpailuttaa lainat vain sellaisten lainantarjoajien kesken, jotka näyttävät selkeästi lainaan kohdistuvat korko- ja kulumaksut. Lainatarjouksista hakija näkee omaan lainaansa kohdistuvat kulut ja muut palvelumaksut, joihin hän saa tutustua rauhassa. Lainatarjous ei ole sitova lainapäätös.

Vasta kun hakija on hyväksynyt lainatarjouksen ja allekirjoittanut lainasopimuksen hän on velvollinen maksamaan lainan takaisin lainasopimuksen mukaisesti. Ellei lainatarjous ole mieleinen on hakijalla oikeus olla hyväksymättä lainatarjousta. Tästä hakijalle ei aiheudu minkäänlaisia kuluja.

Lue lisää kulutusluottojen kuluista Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta.

 

Vakuudettoman kulutusluoton saamisen edellytykset

Vakuudettomia kulutusluottoja voi hakea netistä monesta eri paikasta. Yleisimmät vaatimukset vakuudettoman kulutusluoton saamiselle ovat: puhtaat luottotiedot, säännölliset palkka- tai eläketulot, kiinteä asuin osoite Suomessa sekä suomalainen pankkitili.

Tulojesi suuruus on aina suorassa yhteydessä siihen, kuinka paljon voit saada lainaa. Kaikki suurempia kulutusluottoja myöntävät palvelut vaativat lainanhakijalta todistuksen palkkatuloista. Tulotodistuksena toimii esimerkiksi palkkakuitit tai tiliotteet.

 

Vaatimukset lainanhakijalle lyhyesti:

 • Hakijan tulee olla vähintään 18 vuotias
 • Hakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä tai liikaa velkaa
 • Hakijalla tulee lisäksi olla säännölliset palkka- tai eläketulot

Lainaa voi hakea kuitenkin ilman henkilötakausta tai muita vakuuksia. Myönnetyn kulutusluoton hakija saa käyttää mihin tarvitsee. Lainalla voi myös lyhentää vanhoja korkeammalla korolla olevia velkoja.

 

Kulutusluottojen vertailu

Muista aina kilpailuttaa kulutusluotto usealla eri pankilla ja muulla rahoitusyhtiöllä. Vertailemalla eri lainapalveluiden hintaeroja voit helposti säästää jopa tuhansia euroja. Lainan kilpailuttaminen on hakijalle aina täysin maksutonta eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido hakijaa mihinkään sopimukseen. Hakijan tulee täyttää vain yksi lainahakemus palvelussamme ja hakemus kilpailutetaan hetkessä jopa 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä.

Hakemuksen avulla voit hakea lainaa:

 • 100 – 60.000 euroa
 • 1 – 20 vuoden maksuajalla
 • Ilman takaajia tai vakuuksia.

Muista myös miettiä omaa maksukykyäsi ennen lainasopimuksen allekirjoitusta. Lainan takaisinmaksamisen laiminlyönti voi johtaa luottotietojen menetykseen tai perintään ja ulosottoon (Oikeus.fi).

 

Kulutusluotto heti ilman vakuuksia

Kulutusluotto on suurempi kertaluontoinen laina, kuin esimerkiksi pikavippi. Yleensä kulutusluotto on suuruudeltaan 2000 – 10.000 euroa, mutta netistä voi hakea jopa 60.000 euron kulutusluoton. Kulutusluotto myönnetään ilman vakuuksia ja takaajia, eikä lainan hakeminen maksa mitään.

Esittelemme tällä sivulla netin suosituimmat ja tunnetuimmat kulutusluotot, joita voi hakea netistä ilman vakuuksia tai takaajia.

Vakuudettoman lainan maksaminen myönteisen lainapäätöksen jälkeen onnistuu lainansaajan tilille nopeasti, koska yhteisvastuullisen hakijan tietoja ei tarvitse pyytää tai tarkistaa. Vakuudeton kulutusluotto on monelle hakijalle ollut myös hyvä ratkaisu, koska kaikilta ei löydy lähipiiristä sopivaa takaajaa.

 

Kulutusluotoissa on suuret hintaerot

Kulutusluottojen nimellinen vuosikorko on max. 20 %. Muut lainan kulut saavat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa. Lainasummat kulutusluotoille on väliltä 100 – 60.000 euroa ja maksuaika on 1 – 20 vuotta.

Onkin siis sanomatta selvää, että lainan kuluissa on melko suuria eroja.

Palvelun: VertaaLainaa.fi mukaan 10.000 euron lainan hintaero 4 vuoden maksuajalla voi olla jopa yli 7000 euroa.

Lainojen vertailu on siis todella helppo tapa säästää selvää rahaa. Palvelussamme voit vertailla maksutta yli 80 pankin ja muun lainapalvelun lainatuotteita ja säästää selvää rahaa lainan kuluissa ja koroissa.

 

Halvin kulutusluotto löytyy yllättävän helpolla

Kulutusluotto on Suomen suosituin ja eniten käytetty lainatuote. Kulutusluottojen tarjonta Suomessa on erittäin laajaa ja vaihtoehtoja löytyy useita kymmeniä.

Luulisi että halvimman kulutusluoton etsiminen voisi olla suhteellisen työlästä, mutta itse asiassa se on helpompaa kuin uskotkaan. Netissä toimii useita eri palveluita, jotka etsivät ja kilpailuttavat asiakkailleen heidän tarvitsemansa kulutusluoton. Sinäkin voit siis ”ulkoistaa” halvimman lainapalvelun etsinnän.

Nyt varmasti ajattelet, että tuollainen palvelu maksaa varmasti satoja euroa, voit hieman yllättyä kun sanon että nämä palvelut ovat täysin maksuttomia.

Voit siis jättää halvimman kulutusluoton etsimisen ja kilpailuttamisen lainanvälityspalveluille, täysin ilman mitään maksua tai sitoumusta.

Jos saamasi tarjoukset eivät miellytä sinua, voit jättää ne hyväksymättä ja etsiä itse paremman tarjouksen.

Yhden lainahakemuksen täyttämisellä hakija saa samat lainatarjouksen vertailtavakseen, kuin jos hän olisi hakenut lainaa useammasta paikasta.

Lainan kilpailuttaminen säästää hakijan aikaa sekä tuo selvää säästöä.

 

Minkälainen laina kulutusluotto on?

 • Kulutusluotto on kertaluontoinen vakuudeton tai vakuudellinen laina.
 • Kulutusluottojen ikärajat ovat 18 – 26 vuotta.
 • Kulutusluoton suuruus on 100 – 60.000 euroa.
 • Kulutusluoton maksuaika on 1 – 20 vuotta.
 • Kulutusluotto on Suomalaisten suosituin lainatuote.
 • Lähes jokaisella taloudella on jossain elämän vaiheessa yksi tai useampi kulutusluotto.
 • Vertailemalla kulutusluottoja voit säästää jopa tuhansia euroja.

 

Miten kulutusluotto eroaa joustoluotosta?

Monet lainapalvelut markkinoivat joustoluottoa eräänlaisena kulutusluottona.

Joustoluotto poikkeaa kuitenkin paljon kulutusluotosta, varsinkin takaisinmaksun osalta.

Tässä suurimmat erot kulutusluoton ja joustoluoton välillä:

 • Kulutusluotto on kertaluontoinen laina.
 • Joustoluotto on jatkuva luotto.
 • Kulutusluotossa on ennalta sovittu maksuaika.
 • Joustoluotossa ei ole kiinteää maksuaikaa.
 • Takaisin maksettua kulutusluottoa ei voi nostaa uudelleen tilille.
 • Takaisin maksettua joustoluottoa voi nostaa uudelleen käyttöön.

 

Kulutusluotto ilman luottotietoja

Merkintä luottotiedoissa estää kulutusluoton saamisen.

Lainaa ilman luottotietoja ei voi saada sen paremmin netistä tai mistään pankista.

Osalla hakijoista voi olla harhaluulo, että netistä haetun lainan voisi saada jotenkin löyhemmin perustein, mutta näin ei kuitenkaan ole.

Jokainen lainan kilpailutuksessa oleva pankki ja rahoituslaitos tekee hakijalle riskianalyysin, jonka perusteella he joko jättävät oman lainatarjouksena tai eivät.

Kaikkien lainanhakijoiden luottotiedot tarkistetaan automaattisesti lainahakemuksen jättämisen yhteydessä ja jos lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä, ei lainaa silloin voida myöntää.

Maksuhäiriömerkintä ei kuitenkaan ole ikuinen, joten kun merkintä on pyyhkiytynyt pois, on lainan hakeminen jälleen mahdollista.

Blues.fi - Lainavertailupalvelu
VarmaLaina