Lainaa 60.000 € asti ilman vakuuksia

Hoida laina-asiat fiksusti ja hae lainaa vain sen verran mitä tarvitset. Ennen lainan ottamista on syytä tutustua tarkemmin eri lainatuotteisiin, lainojen vertailuun sekä haettavan lainan kilpailuttamiseen. Me Blues.fi lainapalvelussa autamme sinua löytämään sopivaa lainaa heti.

VarmaLaina.fi

Aloita tutustumalla alla oleviin lainapalveluihin

 

Miten valita itselleen sopivin laina?

Ennen lainan hakemista, kannattaa käydä oman taloudellinen tilanne tarkemmin läpi. Laske minkä verran saat tuloja kuukautta kohden ja vähennä siitä kuukauden aikana tulevat pakolliset menot. Jätä laskelmiin vähän liikkuma varaa – älä laita talouttasi liian tiukalle, koska välillä elämässä tapahtuu yllättäviä tilanteista, jotka vaativat rahallista pääomaa. Voit ottaa sopivaa lainaa laskemisen avuksi maksuttoman lainalaskurin, jonka avulla lasket miten valittu lainasumma ja maksuaika vaikuttaa muun muassa lainan kuukausierään sekä lainan kokonaiskustannuksiin koko laina-aikana. Sopivan lainan valitsemiseen vaikuttaa siis oleellisesti valittu lainasumma sekä maksuaika.

Lainan valinnassa kannattaa kiinnittää huomioita myös lainan todelliseen vuosikorkoon, kuukausierän suuruuteen sekä lainan muihin ehtoihin. Lainan todellinen vuosikorko on hyvä mittari lainojen vertailussa, koska vuosikorko pitää sisällään lainan kulut ja palkkiot. Mitä pienempi on lainan vuosikorko, sen edullisemmasta lainasta on kyse. Toki lainavertailussa on hyvä kiinnittää huomioita myös lainan muihin ehtoihin, kuten esimerkiksi onko lainaan mahdollista saada maksu-tai lyhennysvapaata.

Sopivan lainan valinnassa on hyvä ottaa vertailtavaksi useampi lainatarjous. Helpoiten saat useita lainatarjouksia käyttämällä maksutonta lainojen kilpailutuspalveluita, kuten Varmalaina.fi. Näin lainanhakija pääsee paremmin perille, mikä lainatarjouksista on edullisin. Helpoin tapa pyytää lainatarjoukset useammalta pankilta sekä rahoitusyhtiöltä, on ottaa avuksi lainojen vertailuun -ja kilpailuttamiseen erikoistunut lainanvälityspalvelu. Kyseiset palvelut kilpailuttavat lainan yli 25 lainantarjoajan välillä hetkessä. Lainan kilpailuttamista varten hakijan tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus.

 

Miten lainaa haetaan?

Lainan hakeminen itsessään ei nykypäivänä ole vaikeaa eikä edes aikaa vievää, mutta nykyään ongelmana on enemmänkin vaihtoehtojen runsaus. Lainantarjoajia on useita kymmeniä ja jokainen lupaa tarjota edullisinta lainaa. Mistä hakija tietää, mikä lainantarjoajista on aidosti edullisin?

Paras ja varmin tapa asian selvittämiseen, on kilpailuttaa laina useamman eri lainantarjoajan välillä. Tällöin lainanhakija saa vertailtavakseen useita lainatarjouksia, joita tarkastelemalla löytyy usein edullisin laina. Pelkät sivustojen esimerkkilaskelmat eivät kerro kuluttajalle koko totuutta, koska henkilökohtaiseen lainatarjoukseen vaikuttaa lainanhakijan maksukyky, haettava lainasumma sekä maksuaika.

Jos päädyt kilpailuttamaan lainan useamman pankin ja rahoitusyhtiön kesken, kannattaa avuksi ottaa siihen erikoistunut lainanvälityspalvelu Vertaalainaa.fi jonka kautta halvin laina löytyy helpommin useiden lainantarjoajien väliltä. Toinen vaihtoehto on pyytää itse lainatarjoukset niistä pankeista ja rahoitusyhtiöistä, jotka itselle sopii parhaiten.

Hae lainaa näin:

Valitse lainasumma, jonka tarvitset

Valitse lainalle sopiva takaisinmaksuaika

Täytä lainahakemus huolellisesti

Lähetä hakemus mahdollisesti useammalle lainantarjoajalle tai tarvittaessa ota avuksesi lainanvälityspalvelu.

 

Kuka voi hakea lainaa?

Lainanhakijan tulee olla täysi-ikäinen henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot. Hakijalla ei saa olla tiedoissaan yhtäkään maksuhäiriömerkintää, koska tämä aiheuttaa automaattisesti lainahakemuksen hylkäämisen.

Lainahakijalle tulee olla myös säännölliset tulot palkkatyöstä tai eläkkeestä sekä suomalainen pankkitili. Lainahakemuksen yhteydessä tarkastellaan myös lainanhakijan kansalaisuutta, joka tarkoittaa että hakijan tulee olla Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö.

Oma työeläke kannattaa laskea, jotta tietää paljonko eläkettä on kertynyt. Työeläkelaskurin löydät täältä.

 

Mitkä lainat netistä löytyy?

Netistä löytyy samat lainat kuin kivijalkapankeista.

Lainoista käytetään eri nimityksiä sen mukaan kuinka nopeasti laina maksetaan tilille sekä mihin tarkoitukseen laina haetaan.

Suosituin laina on heti asuntolainan jälkeen vakuudeton kulutusluotto. Kulutusluoton ottaminen sopii elämäntilanteeseen, missä lainaa tarvitsee palkkatuloja suuremman määrän kertaluontoisesti tilille. Tällainen tilanne tulee usein vastaan, kun rahaa tarvitsee suurempaan kertahankintaan, kuten elektroniikkalaitteiden tai huonekalujen ostoon. Kulutusluottoa otetaan myös auton hankintaa varten tai kun kotona täytyy tehdä laajempi pintaremontti. Kulutusluottoa pienempi laina on nimeltään pienlaina, jotka ovat nykyään hyvin samankaltaisia lainoja kuin kulutusluototkin. Ainut ero on siinä, että pienlainojen lainasummat ovat pienemmät kuin kulutusluottojen.

Kulutusluoton rinnalla toinen hyvä vaihtoehto on jatkuva joustoluotto. Joustoluotto on hieman erilainen lainatyypiltään kuin kulutusluotto. Joustoluottoon määritellään lainanhaun yhteydessä luottoraja, joka voi olla 100 eurosta jopa 50 000 euroon saakka. Lainansaaja saa luottorajan puitteissa nostaa lainaa omaa käyttöönsä tarvittavan määrän. Luoton kulut määräytyvät nostojen mukaan ei sen, mikä on luottorajasi. Joustoluotto toimii samalla tavalla kuin luottokortti eli kun olet maksanut nostamaasi lainaa takaisin, vapautuu luottoa uudelleen käyttöön ilman uuden lainahakemuksen täyttämistä.

Lähteet: Traficom, remontti

 

Lainaa voi hakea olemassa olevien lainojen yhdistämistä varten

Jos sinulla on kaksi tai useampi laina maksettavanasi, voit hakea vanhoille lainoille yhdistelylainaa.

Lainojen yhdistäminen yhteen edullisempaan kokonaisuuteen auttaa pienentämään korkokuluja kuukautta kohden.

Blues.fi - Lainavertailupalvelu
VarmaLaina