Lainalaskuri auttaa laskemaan lainan todelliset kulut

Alla olevalla lainalaskurilla voit laskea miten lainan kiinteät kulut vaikuttaa lainan todelliseen vuosikorkoon.

Voit myös tallentaa minkä tahansa lainan takaisinmaksusuunnitelman omalle koneellesi PDF-muodossa.

Kokeile lainalaskuria myös Lainalaskuri.fi palvelussa.

VarmaLaina.fi

Laske lainan kuukausierät ja lainan kokonaiskustannukset
10 00010 000 000
160
050
 
 
 

Lainan korko

Lainalaskurin avulla lasket helposti sen, miten lainan nimelliskorko + lainan muut kulut yhdessä muodostavat lainan todellisen vuosikoron.

Laskurin avulla on myös helppo katsoa miten maksuajan muuttaminen vaikuttaa lainan takaisinmaksuaikaan.

Lainalaskurissa käytetään korkona lainan todellista vuosikorkoa. Kun pyydät pankeilta lainatarjouksia, näet kaikista lainatarjouksista lainan nimelliskoron ja lainan todellisen vuosikoron.

Näistä jälkimmäinen, eli todellinen vuosikorko kertoo sen, mikä lainatarjouksista on halvin ja mikä kallein.

Lue tästä lainan todellisen vuosikoron määrite.

Jos haluat laskea todellisen vuosikoron muutoksia asettamalla lainan kiinteät kulut ja nimelliskoron erikseen, voit käyttää siihen myös palvelua Lainalaskuri.fi

Asuntolainoissa lainan korko ei yleensä ole kiinteä, sillä lainan takaisinmaksuaika voi olla jopa 25 vuotta. Sen vuoksi asuntolainoissa käytetäänkin muuttuvaa korkoa, joka on sidottu 3kk, 6kk tai 12kk:n euribor korkoon.

Lue tästä Euribor koron tarkempi kuvaus.

Yleisin viitekorko 12kk euribor. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että lainan korko tarkistetaan 12 kuukauden välein lainan nostohetkestä alkaen. Viitekoron ollessa negatiivinen pankit käyttävät viitekorkona 0% korkoa. Eli vaikka lainan marginaali olisi 1,5 % ja 12 kuukauden euribor olisi -0,5 % olisi lainan korko laskennallisesti 1 %. Mutta koska negatiivista viitekorkoa ei huomioida, käytetään korkona pankin marginaalia siihen asti, kunnes viitekorko nousee nollan yläpuolelle.

Katso Suomen pankin sivuilta tämän hetken euribor korot.

 

Näin käytät lainalaskuria:

  • Lisää lainalaskuriin tarvitsemasi lainasumma.
  • Arvioi lainan laina-aika kuukausina sekä lainan vuosikorko.

Lainalaskuri laskee annettujen ehtojen mukaan lainalle kuukausierän, korot sekä kuinka paljon lainaa täytyy maksaa koko laina-aikana.

Ehtoja voi muuttaa tarvittaessa suuntaa ja toiseen.

Lainalaskurin käyttö on kuluttajalle maksutonta ja riskitöntä.

Lainalaskurin antama laskelma on suuntaa antava arvio lainan kokonaiskustannuksista.

Laskurin avulla pystyy arvioimaan ja hahmottamaan lainan kustannukset, mutta tarkan arvion lainan kuluista saa vain pyytämällä henkilökohtaiset lainatarjoukset rahoitusyhtiöistä ja pankeista.

Kun olet tehnyt arvion tarvitsemastasi lainastasi, voit hakea lainaa heti maksuttomalla lainahakemuksella.

Palvelumme etusivulla on esiteltynä useita lainapalveluista, joista voit hakea tarvitsemaasi lainaa.

Listauksessa on mukana myös useita lainankilpailutuspalveluita, jotka kilpailuttavat lainahakemuksesi jopa 25 eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä.

Lainan kilpailuttaminen usean eri lainantarjoajan kesken helpottaa lainapäätöksen tekoa, koska pääset vertailemaan useiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainatarjouksia samanaikaisesti.

 

Millaista lainaa netistä voi hakea?

Sähköisellä lainahakemuksella voi netistä hakea vakuudetonta lainaa, joka on lainatyypiltään kulutusluotto, joustoluotto tai pikavippi. Kaikille lainatyypeille yhtenäistä on, ettei lainaa varten hakija tarvitse takaajia tai vakuuksia. Lainalle on kuitenkin mahdollisuus ottaa henkilötakaus tai vakuus, mutta useinkaan vakuuksien tai takauksen puuttuminen ei ole este lainan saamiselle.

Henkilötakaus tai muu vakuus kuitenkin parantaa lainansaantimahdollisuuksia ja lainaan on mahdollista saada alhaisempi korko yhdessä toisen rinnakkaishakijan kanssa.

 

Olemassa olevien lainojen yhdistäminen

Tiesitkö, että voit myös yhdistää olemassa olevat lainasi yhteen selkeämpään kokonaisuuteen.

Lainojen yhdistäminen on monesta näkökulmasta katsottuna kannattavaa.

Lainojen yhdistäminen muun muassa auttaa selkeyttämään omaa taloudenhallintaa, kun lainan takaisinmaksu kohdistuu vain yhteen lainaan. Yhdistelylainan avulla henkilö pääsee eroon myös monien olemassa olevien lainojen päällekkäisistä lainanhoitokuluista. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että yhdistelylainan avulla kulut pienenevät kuukautta kohden.

Takuusäätiön sivuilla velkojen yhdistämisen hyödyt nähdään niin, että yhtä lainaa on helpompi maksaa takaisin kuin useampaa. Velkojen yhdistämisen jälkeen luottokustannukset ovat pienemmät, kun uuden järjestelylainan korko on alhaisempi. Olemassa olevat korkeakorkoisemmat lainat tulee maksettua nopeammin lainojen yhdistämisen jälkeen. Arjesta selviytyminen on helpompaa ja vähemmän stressaavampaa.

 

Lähteet ja lisätietoa:

Blues.fi - Lainavertailupalvelu
VarmaLaina